Skip to main content

Κέντρο Τύπου

H Info-Quest Χορηγός στο πρωτοποριακό PECHA KUCHA NIGHT in Athens Vol. #2

Η Info-Quest, value added distributor της Autodesk στηρίζοντας συστηματικά τη δυναμική πρωτοβουλία, την πρωτοπορία και την ανταλλαγή σύγχρονων απόψεων στο χώρο του designχορηγεί το δεύτερο «Pecha Kucha Night in Athens», που πραγματοποιείται στην Αθήνα την Παρασκευή 8 Μαΐου, στις 20:20 στο MYLOFT, στο υπό κατασκευή παλιό εργοστάσιο της Palco, Κειριαδών 16 στο Γκάζι. 

Τι είναι όμως τα Pecha Kucha Nights;Είναι ένας νέος, διαφορετικός τρόπος παρουσίασης της σκέψης και του έργου ανερχόμενων δημιουργών από διαφορετικούς χώρους όπως: αρχιτεκτονική, δημοσιογραφία, θετικές επιστήμες, γαστρονομία, εφαρμοσμένες τέχνες, design.

Στο δεύτερο Αθηναϊκό event, γραφίστες, animators, αρχιτέκτονες, βιολόγοι, designers, τενόροι, υψίφωνες, σεφ και άλλοι περίεργοι θα παρουσιάσουν, σε μόλις 6 λεπτά, 20 δευτερόλεπτα και 20 εικόνες ο καθένας, αυτά που τους συναρπάζουν υπό το φως εργοταξιακών προβολέων.

20 εικόνες x 20 δευτερόλεπτα είναι ο κεντρικός περιορισμός στις ομιλίες - ένας περιορισμός που αποσκοπεί σε παρουσιάσεις απλές, σύντομες, περιεκτικές, με ακρίβεια και χιούμορ.

Η αρχική ιδέα της διοργάνωσης γεννήθηκε στο Τόκιο το 2003 από το αρχιτεκτονικό γραφείο Klein-Dytham Architecture και σήμερα έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 180 πόλεις παγκοσμίως. Στο πρώτο eventτης Αθήνας συμμετείχαν περισσότερα από 1000 άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, από το χώρο της αρχιτεκτονικής και του design.

Η είσοδος στο PECHA KUCHA NIGHT in Athens Vol. #2 είναι ελεύθερη και μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει πάρτυ με μουσική από τον Κ. Πολίτη.

Η Info-Quest, η Autodesk και το www.you.gr, σας δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 8 Μαΐου στο MyLOFT.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ