Skip to main content

Τεχνολογία και Εκπαίδευση – Δράσεις για την ενίσχυση της Παιδείας

«Συναρμολογώντας τον υπολογιστή Quest»

Στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στον τομέα της Eκπαίδευσης, o Όμιλος Quest υλοποιεί το πρόγραμμα «Συναρμολογώντας τον υπολογιστή Quest». Πρόκειται για είναι ένα πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στις εγκαταστάσεις παραγωγής και διακίνησης του επιτραπέζιου ηλεκτρονικού υπολογιστή Quest, που σκοπό έχει να γνωρίσει στους μαθητές όλα τα στάδια παραγωγής ενός σύγχρονου υπολογιστή, από τον προσδιορισμό των αναγκών της αγοράς, την επιλογή των υλικών συναρμολόγησης, τους ελέγχους συμβατότητας των υποσυστημάτων και τον ποιοτικό έλεγχο του τελικού προϊόντος, έως τη συσκευασία, την τεκμηρίωση και τη διακίνηση των αγαθών, στο υπερσύγχρονο Logistics Center του Ομίλου.

Πέρα από την παρουσίαση της διαδικασίας συναρμολόγησης, στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί έναυσμα στους μαθητές για συζητήσεις και σκέψεις γύρω από τα θέματα της τεχνολογίας και τη χρήση της, τις ειδικότητες και δεξιότητες που καλείται να έχει κάθε σύγχρονος επαγγελματίας, τη λειτουργία και τις αρχές που διέπουν ένα σύγχρονο και οργανωμένο επιχειρηματικό περιβάλλον, που εξελίσσεται συνεχώς και τη σπουδαιότητα αξιών όπως η άμιλλα, η συνεχής κατάρτιση, η ομαδικότητα, η επιχειρηματικότητα, το πάθος και το όραμα.

Περισσότεροι από 200 μαθητές παρακολουθούν ετησίως το πρόγραμμα «Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest», γνωρίζοντας από κοντά τη διαδικασία συναρμολόγησης και ποιοτικού ελέγχου του υπολογιστή Quest, αλλά και τη διαδικασία επισκευής προϊόντων και λειτουργίας του Logistics Center.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος: pr@ info.quest.gr

Καινοτομία στην εκπαίδευση μέσα από το Οικοσύστημα της Apple, www.edupad.gr και ψηφιοποίηση εκπαιδευτικής ύλης

Η iSquare, με το πρόγραμμα «Καινοτομία στην Εκπαίδευση», επιδιώκει συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς που επιζητούν την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας και του οικοσυστήματος της Apple ως εργαλείου μάθησης. Η υλοποίηση του προγράμματος έχει ως αποτέλεσμα παιδιά που μαθαίνουν με όρεξη και αναζητούν τη γνώση, γονείς ικανοποιημένους από τη φιλομάθεια και την απόδοση των παιδιών τους, και σχολεία που εύκολα δημιουργούν διαδραστικό περιεχόμενο για να διδάξουν τους μαθητές τους.

Επιπλέον, ενισχύοντας τη διαδραστικότητα στην εκπαιδευτική διαδικασία, η iSquare προχώρησε σε δύο ακόμα δράσεις. Με τη συνεργασία μιας ομάδας ταλαντούχων εκπαιδευτικών με ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία στη χρήση ψηφιακών εργαλείων στο σχολικό περιβάλλον, δημιουργήθηκε το www.edupad.gr, ένα σύνολο εκπαιδευτικών εφαρμογών και βιβλίων που ενισχύουν την εκπαιδευτική διδασκαλία από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο. Σημαντικό είναι επίσης ότι η iSquare προχώρησε στην ψηφιοποίηση της εκπαιδευτικής ύλης βασικών σχολικών μαθημάτων σε Δημοτικό και Γυμνάσιο, έτσι ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμη από τις συσκευές του οικοσυστήματος της Apple.

Άλλες δράσεις για την ενίσχυση της Παιδείας

Υποτροφίες Φοιτητών

Θέλοντας να επιβραβεύσουν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την προσπάθεια για γνώση, οι εταιρείες του Ομίλου Quest τα τελευταία χρόνια διαθέτουν υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές σε φοιτητές του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Υποδοχή φοιτητών για πρακτική άσκηση

Η συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Ομίλου Quest με Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού είναι διαρκής και ουσιώδης. Στo πλαίσιο αυτό, φοιτητές επί πτυχίο γίνονται δεκτοί για την πρακτική τους άσκηση στα Τεχνικά Τμήματα των εταιριών του Ομίλου Quest, όπου έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν πολύτιμη εμπειρία και να διευρύνουν τις γνώσεις τους, γνωρίζοντας τον τρόπο λειτουργίας μιας σύγχρονης εταιρίας Πληροφορικής.

Υποστήριξη του economia Φοιτητικού Διαγωνισμού

Επί σειρά ετών η Info Quest Technologies υποστηρίζει το θεσμό του economia Φοιτητικού Διαγωνισμού, που διοργανώνεται για περισσότερα από 20 χρόνια. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η κινητοποίηση των νέων και η σύνδεση της ακαδημαϊκής θεωρίας με επίκαιρα θέματα, η ενίσχυση της δικτύωσης καινούριου δυναμικού με κορυφαίες επιχειρήσεις και η ανάδειξη νέων με κριτική σκέψη.

Στήριξη Ομάδας Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής

Το Μάρτιο του 2015, η ομάδα Ρομποτικής του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής “FirstLegoLeague”, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με αυτή τη διάκριση, η ομάδα απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα “Open African Championship” που πραγματοποιήθηκε 5-7 Μαΐου 2015 στο Γιοχάνεσμπουργκ. Η Uni Systems κάλυψε μέρος των εξόδων της ομάδας, συμβάλλοντας στο ταξίδι τους στη Νότιο Αφρική και τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό. Η ομάδα συναγωνίστηκε με παιδιά από όλο τον κόσμο και προτάθηκε για πέντε βραβεία.

Πρόγραμμα «Βιβλία σε Ρόδες»

Το πρόγραμμα «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ®» δημιουργήθηκε το 2012 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία «Η ΠΥΡΝΑ», με τη συνεργασία του Γραφείου Περιβαλλοντικής Aγωγής της Α΄ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στις σχολικές τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων, έτσι ώστε τα παιδιά να ενθαρρύνονται να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν και να διαβάσουν τα βιβλία στο σχολείο, αλλά και να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® φθάνουν στο σχολείο μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα και το 2015 η ACS ανέλαβε τη μεταφορά τους με ιδιαίτερα ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική.

© Copyright 2017   |   All Rights Reserved   |   Όροι Χρήσης

created by Information Systems Impact