Skip to main content

Συνεργασία με ΜΚΟ

Χαμόγελο του παιδιού

Οι εταιρείες του Ομίλου Quest διαχρονικά στηρίζουν το έργο του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναγνωρίζοντας το όφελός του στην κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ACS, εξυπηρετεί το έργο του Οργανισμού, καθορίζοντας για αυτόν ειδική ευνοϊκή τιμολογιακή πολιτική, ενώ ανέλαβε και τη δωρεάν μεταφορά των ειδών που συλλέχθηκαν με πρωτοβουλία του Οργανισμού για τους πρόσφυγες, όπως περιγράφεται αναλυτικότερα παρακάτω. Οι εταιρείες του Ομίλου0 που δραστηριοποιούνται στην Πληροφορική, συμβάλλουν πολλαπλά με τεχνογνωσία και εξοπλισμό, καλύπτοντας καίριες ανάγκες του Οργανισμού. Αξίζει να γίνει αναφορά στις εξής δράσεις αρωγής προς τον Οργανισμό:

“Quest Studio”

Ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατά το 2015 εγκαινίασε το “Quest Studio”, ένα πλήρες studio με εξοπλισμό για την αναμετάδοση ραδιοτηλεοπτικού σήματος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προσέφερε η εταιρεία Info Quest Technologies. O οργανισμός αξιοποιεί το studio για την υλοποίηση του έργου του και τα παιδιά εξοικειώνονται με τα Μέσα Επικοινωνίας, έτσι ώστε να ακούγεται και η δική τους φωνή. Το “Quest Studio” είναι μέρος της πλατφόρμας YouSmile, η οποία ενημερώνει για θέματα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η παιδική κακοποίηση, ο σχολικός εκφοβισμός και η ασφάλεια στο Διαδίκτυο μέσω ενημερωτικής ιστοσελίδας, διαδικτυακής τηλεόρασης, διαδικτυακού ραδιοφώνου και διαδραστικής - διαδικτυακή πλατφόρμας τηλε-διδασκαλίας και ενημέρωσης. Η πλατφόρμα YouSmile στοχεύει στη διαδραστική επικοινωνία μεταξύ των παιδιών, την ανάπτυξη και την έκφραση της δημιουργικής τους σκέψης, τη σωστή χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους, τη διαρκή ενημέρωση για τα δικαιώματά τους, την εξοικείωση και τη χρήση της «Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής για τα παιδιά SOS 1056» έτσι ώστε να μπορούν να μοιραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και τη γρήγορη και εύκολη τηλεδιδασκαλία σε περισσότερους μαθητές και σχολεία σε πιο πολλές και απομακρυσμένες περιοχές στην Ελλάδα. Χάρη στην πλατφόρμα YouSmile και το επιστημονικό προσωπικό του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα παιδιά ενημερώνονται άμεσα τα παιδιά για την κακοποίηση, τα δικαιώματά τους καθώς και για το πού μπορούν να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια για τους ίδιους ή τους φίλους τους.

Προσφορά προϊόντων τεχνολογίας

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του οργανισμού σε εξοπλισμό τεχνολογίας και στηρίζοντας ηθικά τους εργαζόμενους του Ομίλου που τρέχουν στη Μαραθώνια Διαδρομή της Αθήνας, αλλά και στους αγώνες των 5 και 10 χλμ., οι εταιρείες Uni Systems και ACS προσέφεραν για κάθε δρομέα τους, επιλεγμένο εξοπλισμό που διευκολύνει το έργο του οργανισμού και την προβολή του.  

Προσφορά υπηρεσιών μεταφοράς ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015, το προσφυγικό ζήτημα κορυφώθηκε, ενώ αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός προσφύγων που έφτασαν στη χώρα μας. Οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν είχαν πρόσβαση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και, σε πνεύμα αλληλεγγύης, μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών ήθελε να προσφέρει με όποιον τρόπο μπορούσε. Η ACS, λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες και έκτακτες συνθήκες που επικρατούσαν στη χώρα λόγω τις τεράστιας καθημερινά προσέλευσης προσφύγων και γνωρίζοντας τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε πρωταρχικά βασικά αγαθά, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα στήριξης προσφύγων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώνοντας τις δυνάμεις της με επιλεγμένους φορείς, οργανισμούς και συνεργαζόμενες εταιρείες για αυτό το σκοπό. Οι φορείς που επιλέχθηκαν για συνεργασία ήταν «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων» και το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, καθώς και οι εταιρείες Oriflame και TOYOTA. Μεταξύ άλλων, μεταφέρθηκαν τρόφιμα, γάλατα μακράς διαρκείας, σκεπάσματα, παιδικά ρούχα, υποδήματα, είδη καθημερινής υγιεινής, φάρμακα και είδη καθαριότητας. Για όλες τις παραπάνω δράσεις η ACS, συγκέντρωσε στα καταστήματά της απ’ όλη την Ελλάδα - και προώθησε 4.991 αποστολές, βάρους 54.555,70 κιλών (54,55 τόνοι) και συνολικής αξίας 216.685,18€ , από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου. Πέραν της ανωτέρω αξίας των αποστολών, η ACS επιστράτευσε τους διαθέσιμους ανθρώπινους πόρους της, 2.500 άτομα προσωπικό σε 267 καταστήματα παραλαβής των αποστολών από όλη την Ελλάδα και 1.800 μεταφορικά μέσα και 10 κέντρα διαλογής πανελλαδικά που ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση των δράσεων. Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετώπισε αφορούσε κυρίως τον τρόπο διακίνησης του μεγάλου όγκου των αποστολών που συγκεντρώθηκε στα μεγάλα φορτηγά οχήματα, αλλά και στα μικρότερα οχήματα των τοπικών καταστημάτων με περιορισμένη χωρητικότητα, καθώς και στους χώρους εκφόρτωσης των καταστημάτων προορισμού (π.χ. στο κατάστημα της Χίου έπρεπε να προσληφθεί έκτακτο προσωπικό). .

Σύλλογος Επανένταξης Εθισμένων "Η Επιστροφή"

Ο Σύλλογος Επανένταξης Εθισμένων «Η Επιστροφή» βοηθά εξαρτημένα από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άλλες ουσίες άτομα να απέχουν από τον εθισμό τους, να ανακτήσουν την ποιότητα ζωής τους και να λειτουργούν ομαλά στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Ο Σύλλογος προσεγγίζει με σεβασμό τα εξαρτημένα άτομα, αναγνωρίζοντας ότι ο εθισμός είναι μια πολυσύνθετη ασθένεια, η οποία γιατρεύεται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή, υπομονή και υποστήριξη. Στο πλαίσιο αυτό, οι υποστηρικτικές υπηρεσίες του Συλλόγου προσφέρονται στους εθισμένους και στις οικογένειές τους δωρεάν. Το 2015, η εταιρεία Info Quest Technologies στήριξε το έργο του Συλλόγου προσφέροντας Υπηρεσίες Τεχνικής Υποστήριξης για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των γραφείων του.

Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού με σκοπό να στηρίξουν δωρεάν τις ασθενείς με καρκίνο μαστού και τα μέλη της οικογένειάς τους για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται. Έμπειροι ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευμένες εθελόντριες με ιδία πείρα της ασθένειας προσφέρουν ενημέρωση, καθοδήγηση και ενθάρρυνση στις ασθενείς, ενώ επιπλέον ευαισθητοποιούν τη κοινή γνώμη σε θέματα πρόληψης. Η Info Quest Technologies επιβράβευσε την προσπάθεια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» διαθέτοντας προϊόντα ως δώρα λαχειοφόρου αγοράς για την ανεύρεση εσόδων.

© Copyright 2017   |   All Rights Reserved   |   Όροι Χρήσης

created by Information Systems Impact