Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Οι εταιρείες του Ομίλου Quest, ACS και iSquare, διακρίνονται στα Responsible Business Awards

Μια χρυσή βράβευση και μία χάλκινη απέσπασε ο Όμιλος Quest στα βραβεία Responsible Business Awards που διοργάνωσαν η Boussias Communications και η έκδοση Marketing Week. Η ACS τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ», ενώ στην iSquare απονεμήθηκε χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης – Ακαδημαϊκού φορέα».

Ως ηγέτης στην αγορά των Ταχυμεταφορών, η ACS είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες και να λειτουργήσει εποικοδομητικά στο έργο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Με πνεύμα δέσμευσης στο κοινωφελές έργο και αξιοποιώντας τα μοναδικά της πλεονεκτήματα, όπως το εκτεταμένο πανελλαδικό δίκτυο των 300 καταστημάτων της, την ταχύτητα, την οργάνωση και την αξιοπιστία της, η εταιρεία υλοποιεί δράσεις μεγάλης εμβέλειας, είτε με δωρεάν παροχή υπηρεσιών, είτε σε υπηρεσίες σε τιμή κόστους, βοηθώντας πολίτες, φορείς και ΜΚΟ να συμβάλλουν στο κοινό καλό. Σε ετήσια βάση, η προσφορά της ACS στις ΜΚΟ υπερβαίνει τα €500.000.

Στο πλαίσιο της δράσης «Καινοτομία στην Εκπαίδευση και με γνώμονα την οδηγία της UNESCO, που ενθαρρύνει τη χρήση κινητών υπολογιστικών συσκευών στην Εκπαίδευση, η iSquare, τα τελευταία χρόνια υλοποιεί το πρόγραμμα “Pad 1-1”, την εισαγωγή του iPad στις σχολικές τάξεις, με στόχο τη διαδραστική χρήση της τεχνολογίας στην Εκπαίδευση. Για να αξιολογήσει τις αλλαγές που επιφέρει η ευρεία χρήση του iPad στη μαθησιακή εμπειρία, η εταιρεία υλοποίησε ερευνητική μελέτη, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού - CoSyLLab (Computer Supported Learning Engineering Lab) του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στην έρευνα, η οποία είναι η 3η μεγαλύτερη διεθνώς για την χρήση των iPad στην εκπαίδευση, συμμετείχαν 1172 μαθητές, 424 γονείς και 53 εκπαιδευτικοί. Τα πορίσματα της έρευνας θα βοηθήσουν τα σχολεία να επαναπροσδιορίσουν τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας στην Εκπαίδευση όπου χρειάζεται και να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από τη χρήση της.

Στη διπλή βράβευση των εταιρειών του Ομίλου Quest αποτυπώνεται η δέσμευση στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης αλλά και η στενή σχέση ανάμεσα στο επιχειρείν και στο ευ ποιείν.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ