Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Quest Συμμετοχών: Κερδοφόρα τα αποτελέσματα για το 2011

 Η Εταιρεία «Quest Συμμετοχών A.Eανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου ολοκληρώθηκε η απόσχιση του κλάδου «Διανομή και Τεχνική υποστήριξη προϊόντων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών»  ο οποίος εισεφέρθη στην κατά 100% θυγατρική εταιρεία «Info Quest Technologies Α.Ε.Β.Ε.»

Οικονομικά Αποτελέσματα Ομίλου:

Οι Πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν κατά το 2011 σε € 307,3 εκατ. έναντι € 331,5 εκατ., μειωμένες κατά 7%. Η μείωση προέρχεται κυρίως από τον κλάδο των προϊόντων και λύσεων πληροφορικής.Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 12,8 εκατ. έναντι € 9,3 εκατ. (+38%)  του 2010.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 5,83 εκατ. έναντι € 4,52 εκατ. (+29%)  πέρυσι. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ήταν κέρδη € 1,5 εκατ. έναντι ζημιών € 0,85 εκατ. πέρυσι.Τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα (ταμειακά διαθέσιμα μείον δανειακή επιβάρυνση) του Ομίλου ανέρχονται σε € -0,7 εκατ. έναντι € 5,7 εκατ. στο τέλος της προηγούμενης χρήσης.

Οικονομικά Αποτελέσματα μητρικής εταιρείας (QuestHoldings):

Η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε, με βασικό γνώμονα την δυσμενή συγκυρία, σε επανεκτίμηση της αξίας των θυγατρικών της λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης. Η επανεκτίμηση της αξίας των θυγατρικών «Unisystems» και «Info Quest Technologies» είχε σαν αποτέλεσμα την επιβάρυνση των οικονομικών αποτελεσμάτων της μητρικής εταιρείας με ποσό ύψους € 21,5 εκατ με αντίστοιχη μείωση της εμφανιζόμενης αξίας συμμετοχών στον ισολογισμό της μητρικής.

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε  € 4,6 εκατ. έναντι € 3,9 εκατ. το 2010, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε  κέρδη € 0,8 εκατ. έναντι ζημιών € 0,5 εκατ. του 2010.

Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές € 21,4 εκατ., οι οποίες οφείλονται στην  επανεκτίμηση της αξίας των θυγατρικών «Unisystems» και «Info Quest Technologies», έναντι ζημιών € 1,6 εκατ. πέρυσι. Οι ζημιές μετά από φόρους ήταν € 23,3 εκατ. έναντι € 1,2 εκατ. της περυσινής χρήσης.

Τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα (ταμειακά διαθέσιμα μείον δανειακή επιβάρυνση)της Εταιρείας στο τέλος της χρήσης ανέρχονται σε € 0,8 εκατ. έναντι αρνητικών καθαρών ταμειακών διαθεσίμων € -2,9 εκατ. στο τέλος της προηγούμενης χρήσης.

Τα Οικονομικά Στοιχεία και Πληροφορίες του 2011 της Quest Συμμετοχών θα δημοσιευθούν την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.

Πληροφορίες για τις θυγατρικές εταιρείες: κάνετε κλικ εδώ

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ