Skip to main content

Investor Relations

Ανακοίνωση απόσχισης κλάδου

Νewsletters subscription

Manage your newsletter subscriptions
Select the newsletter(s) to which you want to subscribe or unsubscribe.
The subscriber's email address.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Η Info-Quest Α.Ε.Β.Ε. ανακοινώνει ότι στα πλαίσια της ενοποίησης ομοειδών δραστηριοτήτων του Ομίλου αποφασίστηκε η έναρξη της διαδικασίας απόσχισης του κλάδου «Λύσεων και Επιχειρηματικών Εφαρμογών Πληροφορικής» (Solutions & Business Applications) και η εισφορά αυτού στην κατά 100% θυγατρική της εταιρεία “Decision System Integration A.E.”, η οποία ήδη δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό.

Η απόσχιση και εισφορά του κλάδου «Λύσεων και Επιχειρηματικών Εφαρμογών Πληροφορικής» θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του Ν. 2166/1993. Η λογιστική κατάσταση του αποσχιζόμενου κλάδου θα συνταχθεί με ημερομηνία 30/9/2007. Από την ημερομηνία αυτή και μετά όλες οι πράξεις του κλάδου που διενεργούνται από την εταιρεία θα λογίζονται ότι γίνονται για λογαριασμό της απορροφώσας τον κλάδο εταιρείας.

Η ολοκλήρωση της απόσχισης υπόκειται στις κατά νόμο εγκρίσεις και άδειες των αρμόδιων καταστατικών οργάνων των δύο εταιρειών και των διοικητικών αρχών.

Ο υπό απόσχιση κλάδος «Λύσεων και Επιχειρηματικών Εφαρμογών Πληροφορικής» (Solutions & Business Applications) της Info-Quest αντιπροσωπεύει το 23,24% του κύκλου εργασιών της εταιρίας κατά την τελευταία οικονομική χρήση του 2006.

Σημειώνεται ότι η απόσχιση του εν λόγω κλάδου σε 100% θυγατρική εταιρεία, δεν μεταβάλλει τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου, καθότι τα μεγέθη του υπό απόσχιση κλάδου συμπεριλαμβάνονται ήδη στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.