Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Το οικοσύστημα συνεργατών της Uni Systems διακρίνεται με τέσσερις Ώριμες Ψηφιακές Λύσεις Άμεσης Εφαρμογής στην πρωτοβουλία #GreeceVsVirus

Μια εξ’αυτών, η λύση Medi-Drone, έχει επιλεγεί για άμεση υλοποίηση

Το οικοσύστημα συνεργατών Internet of Things που έχει δημιουργήσει η Uni Systems, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία Ψηφιακής Καινοτομίας ενάντια στον Κορωνοϊό του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης #GreeceVsVirus, σχεδίασε και κατέθεσε τέσσερις (4) Ώριμες Ψηφιακές Λύσεις Άμεσης Εφαρμογής, οι οποίες διακρίθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Επιπροσθέτως, μία εκ των λύσεων επιλέχθηκε προς εξέταση για άμεση χρηματοδότηση, υλοποίηση και διάθεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην Ελληνική Κοινότητα.
Πρόκειται για τη λύση Medi-Drone, ένα πρότυπο μοντέλο προγραμματισμένης και έκτακτης μεταφοράς ιατρικών δειγμάτων, φαρμάκων και δειγμάτων βιολογικού υλικού σε απομακρυσμένα σημεία μέσω μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones). Για την ολοκλήρωση της λύσης θα αξιοποιηθεί τεχνολογία Drone, Artificial Intelligence, Internet of Things και εξειδικευμένο λογισμικό. Ο συνεργάτης της Uni Systems σε αυτήν τη λύση είναι η ProboTEK.
Οι συνολικά τέσσερις ώριμες και καινοτόμες λύσεις, προϊόν της ουσιαστικής συνεργασίας των μελών του IoT Innovation Ecosystem, έχουν τη δυνατότητα άμεσης ολοκλήρωσης και διάθεσης. Οι εν λόγω προτάσεις προκρίθηκαν στη διαδικασία μέσα από συνολικά 260 που κατατέθηκαν και έφθασαν στην τελική φάση διάκρισης των 55 που θα κληθούν να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού. Η πρωτοβουλία #GreeceVsVirus, υποστηρίζει την Πανευρωπαϊκή προσπάθεια #EUvsVirus που αποσκοπεί στην άμεση, πανευρωπαϊκή αντιμετώπιση του κορωνοϊού με τη βοήθεια της τεχνολογίας καθώς και στην αποτελεσματική διαχείριση ενδεχόμενης μελλοντικής κρίσης και πανδημίας.
Οι υπόλοιπες τρεις διακριθείσες λύσεις συνοπτικά αφορούν:
Α) Σύστημα Παρακολούθησης Υγιεινής των Χεριών 2H. Πρόκειται για ολιστικό σύστημα με βάση τις τεχνολογίες Internet of Things (IoT), το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει το θέμα της υγιεινής των χεριών εντός των νοσοκομειακών δομών.
Β) Σύστημα Ελέγχου Πλήθους CCC (Citizen Crowd Control). Το σύστημα θα παρακολουθεί και θα καταγράφει το επίπεδο συνωστισμού εντός συγκεκριμένων χώρων παράγοντας σημαντικά δεδομένα που θα εξασφαλίσουν την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναγκών πολιτών/επισκεπτών, διαχειριστών των χώρων και δημόσιων αρχών. Το σύστημα θα υλοποιηθεί με τεχνολογίες Internet of Things, Artificial Intelligence, Data Analysis και ψηφιακής σήμανσης.
Γ) Πλατφόρμα λογισμικού CovIDPass που επιτρέπει την ασφαλή μετακίνηση επιβατών στην εποχή μετά την άρση των περιορισμών κυκλοφορίας, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα ενός επόμενου κύματος της πανδημίας. Η λειτουργία της θα εξυπηρετήσει την έκδοση, την ασφαλή αποθήκευση και την επικύρωση Ψηφιακών Πιστοποιητικών με στόχο την πρόσβαση των πολιτών σε μέσα μεταφοράς για τη μετακίνησή τους σε τοπικό, σε Πανελλήνιο, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την ολοκλήρωση της υπηρεσίας θα απαιτηθεί υποδομή blockchain, καθώς και η διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα του Δημοσίου. Η πλατφόρμα βρίσκεται στο στάδιο ενός πλήρως λειτουργικού πρωτοτύπου και μπορεί να περάσει σύντομα σε παραγωγικό στάδιο. Η ανάπτυξη της πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από την Ubitech.

Ο Αντώνης Κασσάνο, Innovation, Research & Development Director της Uni Systems, σε συνέχεια της παρουσίασης των διακριθέντων Ώριμων Ψηφιακών Λύσεων Άμεσης Εφαρμογής, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία #GreeceVsVirus έφερε κοντά μία πληθώρα οργανισμών με ένα κοινό στόχο: την καταπολέμηση του COVID-19 με όπλο την τεχνολογία. Ως Uni Systems, είμαστε απόλυτα εστιασμένοι στη στρατηγική που μας έχει υποδείξει η διεθνής εμπειρία και δραστηριοποίησή μας, η οποία μας ωθεί στη δημιουργία συνεργειών μεταξύ εταιρειών, πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και start-ups. Αντίστοιχου είδους δράσεις βρίσκονται σε αλματώδη ανάπτυξη παγκοσμίως και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι ουσιαστικές και ειλικρινείς συνεργασίες θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στη σημαντική αύξηση επενδύσεων καινοτομίας. Εκ μέρους της Uni Systems, ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες μας και ιδιαίτερα τις Ubitech, ProboTEK, Yodiwo και AllCanCode που βρίσκονται δίπλα μας σε αυτή την ενέργεια, το συντονιστικό όργανο της Πρωτοβουλίας Ψηφιακής Καινοτομίας ενάντια στον Κορωνοϊό, καθώς και τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υγείας για την ευκαιρία που έδωσαν σε όλες τις συμμετέχουσες εταιρείες να αναδείξουν τη δυναμική της τεχνολογίας στη μεγάλη πρόκληση που βιώνουμε. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο την πολιτεία και την αγορά και θα είμαστε αρωγοί σε αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες.»

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ