Η βιώσιμη ανάπτυξη και η διαρκής επιδίωξη του «καλώς επιχειρείν» αποτελούν στρατηγικό προσανατολισμό και δέσμευση του Ομίλου Quest. Αποτυπώνονται στο όραμα, την αποστολή και στο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησής του.
Μέσα από ένα σύνολο πολιτικών, αρχών, αξιών, δεσμεύσεων και διαδικασιών, σύμφωνα με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης, ο Όμιλος επιδιώκει συστηματικά τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στην Ελληνική και διεθνή αγορά, τη συνεχή αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού του, τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και τη συμβολή του στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου, με απόλυτη συμμόρφωση στη νομοθεσία και ενεργή συμμετοχή σε φορείς και οργανισμούς που αποσκοπούν στη στήριξη της αγοράς και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.
Η Διοίκηση του Ομίλου Quest, παράλληλα, υιοθετεί εθνικά και διεθνή πρότυπα και πρωτοβουλίες, όπως οι 10 αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, UN Global Compact (UNGC Mέλη από το 2022), για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, την Εργασία, το Περιβάλλον και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και συμμορφώνεται με τον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας.
Όπως απαιτείται από τη νομοθεσία, ο Όμιλος δημοσιοποιεί μη χρηματοοικονομικά στοιχεία στην ετήσια Έκθεση Διαχείρισης. Από το 2014 εκδίδει συμπληρωματικά ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, με στόχο να ενημερώσει με διαφανή τρόπο τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με τη στρατηγική, τους στόχους και την επίδοσή του στα ουσιαστικά θέματα βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου και των εταιρειών του.
Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021 βασίζεται στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για τον προσδιορισμό των επιδράσεων των ουσιαστικών του θεμάτων βιωσιμότητας και τη θέσπιση δεικτών επίδοσης. Καταρτίστηκε σύμφωνα με τα Πρότυπα Global Reporting Initiative (GRI), βασική επιλογή (core option), το πρότυπο AA1000AP (2018), ενώ περιλαμβάνει επιλεγμένους, βασικούς, προηγμένους και κλαδικούς δείκτες του Οδηγού Δημοσιοποίησης Πληροφοριών ESG 2022 που εκδόθηκε από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Διενεργήθηκε έλεγχος εξωτερικής διασφάλισης των περιεχομένων του απολογισμού από ανεξάρτητο εξωτερικό φορέα [TÜV HELLAS (TÜV NORD)], αναφορικά με την συμμόρφωση στα ανωτέρω πρότυπα. Ειδικότερα για τον έλεγχο της συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του AA1000AP (2018), ακολουθήθηκαν τα οριζόμενα στον οδηγό AA1000 Assurance Standard (AA1000AS v3).
Ο Όμιλος, με στόχο την καλύτερη κατανόηση και τη μεγαλύτερη διαφάνεια, από το 2019 πραγματοποιεί ξεχωριστή μελέτη ουσιαστικότητας και ανάλυση θεμάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης για τις μεγαλύτερες θυγατρικές του, ήτοι την Info Quest Technologies, την Uni Systems, την iSquare και την ACS.