Skip to main content

Κέντρο Τύπου

ACS: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας στο δίκτυο καταστημάτων της για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία-Συρία, σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ACS για την ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη, και αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία, η εταιρεία καλεί τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα να συγκεντρώσουν στο δίκτυο των καταστημάτων της τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης που έχει ανακοινώσει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με σκοπό την αποστολή τους ως ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους.

Τρόφιμα μακράς διάρκειας

  • Γάλα εβαπορέ
  • Σκόνη γάλακτος για παιδιά
  • Κονσέρβες παντός τύπου
  • Δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια.

Λοιπά είδη

  • Υπνόσακοι (μη μεταχειρισμένοι)
  • Κουβέρτες (μη μεταχειρισμένες)
  • Είδη ατομικής υγιεινής (όχι υγρά).

Σημαντικές διευκρινίσεις:

  1. Τα τρόφιμα μακράς διαρκείας θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον έξι (6) μήνες ως ημερομηνία λήξης.
  2. Η συγκέντρωση των άνω ειδών στα καταστήματα ACS ξεκινάει από τη Δευτέρα 13/02/23 και θα ολοκληρωθεί με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
  3. Για να γίνει αποδεκτή η δωρεάν παραλαβή των ειδών από το δίκτυο των καταστημάτων της ACS, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
  • μέγιστος αριθμός δεμάτων ανά αποστολέα είναι τα πέντε (5) δέματα με συνολικό βάρος έως είκοσι (20) κιλά (για όλα τα δέματα)
  • τα είδη θα πρέπει να είναι συσκευασμένα σε κλειστά χαρτοκιβώτια και να φέρουν ευκρινή ένδειξη «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός».

H εταιρεία παρακαλεί το κοινό για την πλήρη συμμόρφωση με τις παραπάνω προϋποθέσεις, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα η ενέργεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που θα βοηθήσει ουσιαστικά τους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και στη Συρία.

Η ACS θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους ενέργειες, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια και το οποίο επικεντρώνεται σε 4 κοινωνικούς πυλώνες: την ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη/φυσική καταστροφή και δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας, την προστασία της φύσης, την ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ