Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Η Info Quest Technologies βραβεύεται για την ESG Στρατηγική της και το νέο Logistics Center

Δύο χρυσά βραβεία απέσπασε η Info Quest Technologies  για την επένδυσή της στο νέο “πράσινο” και υπερσύγχρονο Logistics Center στον Ασπρόπυργο & την ΕSG Στρατηγική της στα Bite Awards 2023,  που διοργάνωσε η  Boussias Communications για 12η συνεχή χρονιά.

Tο νέο logistics Center της εταιρείας, αποτελεί ένα από τα πλέον σύγχρονα κέντρα διανομής και αποθήκευσης στον κλάδο. Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση άνω των €5m. σε εξοπλισμό, που πραγματοποιήθηκε με στόχο την υποστήριξη της αναπτυξιακής πορείας της εταιρείας, τη μείωση του κόστους Logistics, την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και τη βελτίωση συνολικά της εμπειρίας συνεργατών και πελατών.

Σε συνολικό χώρο 25.000m2 εγκαταστάθηκαν οι πλέον σύγχρονες λύσεις διαχείρισης αποθήκης με αυτοματισμούς και ρομποτικά συστήματα, ενώ αξιοποιήθηκαν συστήματα data analytics για συνεχή βελτίωση των διαδικασιών. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η εγκατάσταση του πρώτου συστήματος αυτόματης αποθήκευσης AutoStore στην Ελλάδα. Ως το ταχύτερο σύστημα εκπλήρωσης παραγγελιών ανά τετραγωνικό μέτρο στην αγορά, το AutoStore προσφέρει την υψηλότερη πυκνότητα από οποιοδήποτε σύστημα αυτόματης αποθήκευσης και ανάκτησης (ASRS), διασφαλίζει τα λιγότερα σφάλματα, τον συνεχή έλεγχο του αποθέματος και κανένα σημείο αστοχίας. Η χρήση του συστήματος έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση χώρου αποθήκευσης για το e-commerce στο ¼, την αύξηση της παραγωγικότητας στην τοποθέτηση προϊόντων κατά 400%  και τη μείωση του χρόνου του picking κατά 4 φορές

Σε ότι αφορά τη νέα ESG Στρατηγική της εταιρείας, αποτελεί εξειδικευμένη εφαρμογή της ESG Στρατηγικής 2022 –2025+ του Ομίλου Quest, που περιλαμβάνει 10 μακροπρόθεσμούς στόχους σε 4 τομείς: Περιβάλλον, Εργαζόμενοι, Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμα Προϊόντα. Η εταιρεία  έχει πραγματοποιήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών και διαθέτει δείκτες για την ετήσια παρακολούθηση της προόδου της, με απόλυτη δέσμευση στην επίτευξη όλων των στόχων. Στην καρδία της στρατηγικής είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 και τη κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, η συνεχής ανάπτυξη των εργαζομένων,  η διεύρυνση της γκάμας με βιώσιμα προϊόντα και τεχνολογικές λύσεις και η απαράγγελτη τήρηση όλων   των αρχών του υπεύθυνου επιχειρείν.  Για την Info Quest Technologies η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δημιουργία αξίας για όλους τους συμμετόχους και αποτελεί πυξίδα της εταιρείας σε όλη την πορεία της.

Οι σημαντικές διακρίσεις της Info Quest Technologies  είναι αποτέλεσμα της προσήλωσής της εταιρείας στην αποστολή της να συμβάλλει στην εξέλιξη και την ευημερία ανθρώπων, επιχειρήσεων και οργανισμών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας, με συνεπή στρατηγική, έμφαση στην καινοτομία, προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών και συνεχή επένδυση σε τεχνογνωσία, βασιζόμενη στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Logistics Center, εδώ και για την Στρατηγική και Επιδόσεις της Εταιρείας στην Βιώσιμη Ανάπτυξη, εδώ.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ