Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Ο Όμιλος Quest και η ACS ανάμεσα στα «Διαμάντια» των Ελληνικών επιχειρήσεων για το 2022

Ο Όμιλος Quest και η ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες βραβεύτηκαν στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Diamonds της Ναυτεμπορικής, λαμβάνοντας τη διάκριση «Diamonds of the Greek Economy 2022», βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών και κριτηρίων.

Ο Όμιλος Quest διανύει την πέμπτη δεκαετία δραστηριότητάς του στην ελληνική αγορά, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους εταιρειών, με δραστηριότητα σε 4 νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας – το εμπόριο προϊόντων πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών και κλιματιστικών, τις υπηρεσίες πληροφορικής, τις ταχυμεταφορές καθώς και την παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Η ACS, εταιρεία του Ομίλου Quest, επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξή της, αλλά και στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της. Μέσα στο 2022, ολοκλήρωσε την επένδυση στο υπερσύγχρονο  νέο κέντρο διαλογής (sorting hub) και τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Αιγάλεω Αττικής,  η οποία ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ και υπετριπλασίασε τη δυναμικότητα διαλογής σε περισσότερες  από 50.000 αποστολές ανά ώρα. Ταυτόχρονα, αντιλαμβανόμενη τις εξελίξεις στον κλάδο των ταχυμεταφορών, και με τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο επίκεντρο της στρατηγικής της, επεκτείνει το δικό της δίκτυο «έξυπνων» θυρίδων ACS SmartPoint Lockers, ενώ αναβαθμίζει διαρκώς τις δυνατότητες ψηφιακής επικοινωνίας με τους πελάτες της.

Ο Απόστολος Γεωργαντζής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Quest και της ACS, σχολίασε σχετικά με τη βράβευση: «Η ανάδειξή μας μεταξύ των οργανισμών που πρωταγωνιστούν στην Ελληνική Οικονομία, μας τιμά ιδιαίτερα και μας κάνει πολύ υπερήφανους. Όραμα μας είναι να συνεχίσουμε να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας, καθώς και να δημιουργούμε μακροπρόθεσμη αξία για όλους τους stakeholders, στους τομείς δραστηριότητάς μας. Σε αυτό το πλαίσιο ο Όμιλος έχει σχεδιάσει και έχει θέσει σε εφαρμογή ένα επιχειρηματικό πλάνο 5ετίας (2022-2026), στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές επενδύσεις, που  ενδέχεται να ξεπεράσουν τα €300 εκατ., καθώς και εκτιμήσεις για διπλασιασμό των πωλήσεων και της κερδοφορίας  σε σχέση με το 2021. Το επιχειρηματικό μας πλάνο, που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις σε νέες υποδομές, στις υπάρχουσες δραστηριότητες των εταιρειών του Ομίλου, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και την ανάπτυξη στο εξωτερικό, και φυσικά στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας».

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ