Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Οι δράσεις για την «Εισαγωγή της Ψηφιακής Τεχνολογίας στα σχολεία» και η «Συναρμολόγηση του Υπολογιστή Quest» βραβεύονται στο θεσμό BRAVO 2018

Οι εκπαιδευτικές δράσεις των εταιρειών του Ομίλου Quest, Info Quest Technologies και iSquare, διακρίθηκαν στην κατηγορία “In Action” στο θεσμό BRAVO 2018, μέσα από διαδικασία διαλόγου με συμμετοχή 9.250 ενεργών πολιτών και 130 κοινωνικών εταίρων.

Η Info Quest Technologies υποδέχθηκε 403 μαθητές εντός του 2018 στο πρόγραμμα «Συναρμολογώντας τον Υπολογιστή Quest», το μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στις εγκαταστάσεις παραγωγής και διακίνησης του επιτραπέζιου ηλεκτρονικού υπολογιστή Quest. Το πρόγραμμα υλοποιείται συστηματικά από την Info Quest Technologies τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές, καθώς εξοικειώνονται με τη συναρμολόγηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, την τεχνική υποστήριξη, αλλά και τον επαγγελματικό προσανατολισμό.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος «Καινοτομία στην Εκπαίδευση», η iSquare υλοποιεί μια σειρά από δράσεις που εστιάζουν στην εισαγωγή της Ψηφιακής Τεχνολογίας στη διδασκαλία:
• Πρόγραμμα “iPad 1 : 1”, για την εισαγωγή της Ψηφιακής Τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση του iPad ως διαδραστικού εκπαιδευτικού εργαλείου. Το οικοσύστημα της Apple ενισχύει την εκπαιδευτική διαδικασία, κάνοντάς την δημιουργική, βιωματική και ευχάριστη, τόσο για το μαθητή, όσο και για τον εκπαιδευτικό. Για να αξιολογήσει τις αλλαγές που επιφέρει η ευρεία χρήση του iPad στη μαθησιακή εμπειρία, η iSquare εκπόνησε ερευνητική μελέτη, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Προηγμένων Τεχνολογιών Μάθησης και Πολιτισμού - CoSyLLab του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Η μελέτη εστίασε στις μεθόδους υλοποίησης εκπαιδευτικών παρεμβάσεων και στόχευε στην ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών που διαδίδουν και ενθαρρύνουν τη διαδραστική χρήση των iPad στην εκπαιδευτική πρακτική.

www.edupad.gr, για ένα σύνολο εκπαιδευτικών εφαρμογών και ψηφιοποιημένων βιβλίων, ταξινομημένων ανά είδος, εκπαιδευτική βαθμίδα και γνωστικό πεδίο, που είναι επιλεγμένες και αξιολογημένες από ομάδα επίλεκτων εκπαιδευτικών και εύκολα προσβάσιμες από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, από το Νηπιαγωγείο έως και το Λύκειο.
• Ψηφιοποίηση σχολικών βιβλίων, διαδραστικό εκπαιδευτικό υλικό, ψηφιοποιημένο για iPad και εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο περιλαμβάνει την εκπαιδευτική ύλη βασικών σχολικών μαθημάτων του Δημοτικού και του Γυμνασίου και ανανεώνεται ετησίως σύμφωνα με τις αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας

• Ημερίδες για εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί γύρω από τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, με αποκορύφωμα μία μεγάλη ανοικτή συνάντηση με τη συμμετοχή κορυφαίων εμπειρογνωμόνων της Apple, καθώς και εκπαιδευτικών με μεγάλη πείρα όπου παρουσιάζεται ό,τι πιο σύγχρονο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι διαχρονικές και στοχευμένες δράσεις διασύνδεσης Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης των εταιρειών Info Quest Technologies και iSquare αποτελούν έμπρακτες προσπάθειες βελτίωσης της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ

The website encountered an unexpected error. Please try again later.