Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Quest Holdings: Συμμετοχή στην εταιρεία Intelli Solutions

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021. Η Quest Holdings, ανακοινώνει τη συμμετοχή του Ομίλου Quest, μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας Uni Systems MAE στο μετοχικό κεφάλαιο της Intelli Solutions.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Uni Systems αποκτά το 60% της Intelli Solutions στηρίζοντας το επιχειρηματικό πλάνο της υπάρχουσας διοίκησης. Το τίμημα της συμφωνίας για την απόκτηση του 60% ανέρχεται σε €3.800.000, μέσω εξαγοράς ποσοστού από τους παλαιούς μετόχους και αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ η συνολική επένδυση μπορεί να ανέλθει στα € 5.200.000 στην επόμενη διετία μέσω πρόβλεψης για την απόδοση επιπλέον ποσού προς τους παλαιούς μετόχους.

Η εν λόγω επένδυση εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σε ετήσια βάση περί τα €3.500.000 επιπλέον έσοδα στον Όμιλο με EBITDA margin περί το 30%.

Η Intelli Solutions, είναι μία καινοτόμος εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, με 15ετή και πλέον επιτυχημένη πορεία στην αγορά, πολλές διακρίσεις και παρουσία στην Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη. Εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στις υπηρεσίες Customer Engagement - Απόκτησης και Διατήρησης Πελατών (Customer Onboarding & Customer Retention) - και Revenue Assurance, διαθέτοντας εκτενές πελατολόγιο σε κλάδους όπως οι Τηλεπικοινωνίες, ο Τραπεζικός και Ασφαλιστικός τομέας, η Ναυτιλία, οι Οργανισμοί Κοινής Ωφελείας και το Online Betting. Επενδύει συστηματικά σε έρευνα και ανάπτυξη και εξελίσσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της αξιοποιώντας τεχνολογίες όπως τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και machine learning. Ιδιαίτερα στον τομέα του Digital Customer OnBoarding, κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, παρέχοντας τις υπηρεσίες της μέσω συνδρομητικού μοντέλου Software-as-a-Service (SaaS).

“Με την Intelli Solutions, μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία, προσήλωση στην ποιότητα και όραμα για τον επιτυχή ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μας και ήδη η συνεργασία μας σε κρίσιμα έργα δημιουργεί σημαντική προστιθέμενη αξία», δήλωσε ο Γιάννης Λουμάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Uni Systems, συνεχίζοντας “Η επισφράγιση της στρατηγικής συνεργασίας μας με τη συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις συνέργειες μεταξύ των ομάδων μας, να ενισχύσουμε την τεχνογνωσία μας και να διευρύνουμε τις λύσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, ανταποκρινόμενοι στις νέες προσκλήσεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι να καλωσορίζουμε τους περίπου 80 νέους συναδέλφους στον Όμιλο Quest, με οδηγούς τον Πάνο Γιαλελή και τον Παύλο Τζιώρκα οι οποίοι θα παραμείνουν στην ηγεσία της εταιρείας. Κοινός στόχος μας θα είναι η ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.».

Ο κ. Πάνος Γιαλελής, εκ των ιδρυτών, μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intelli Solutions, δήλωσε: «Όλοι εμείς στην Intelli για περισσότερα από 16 χρόνια στηριζόμενοι στην ποιότητα και την καινοτομία, έχουμε ως στόχο την παροχή προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτά που έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα καθώς και για μια σειρά από τιμητικές διακρίσεις που έχουμε λάβει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι οποίες αποτελούν μια σημαντική ηθική επιβράβευση για τις προσπάθειες των ανθρώπων μας όλα αυτά τα χρόνια. Βλέποντας το μέλλον, είναι συνειδητή επιλογή της εταιρείας να συνεχίζει να επενδύει σε ανάπτυξη προϊόντων και τεχνολογίας, αξιοποιώντας επιστημονικό προσωπικό στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος ότι η στρατηγική μας επιλογή για συνεργασία με τον Όμιλο Quest και η συμμετοχή της Uni Systems - κορυφαίας εταιρείας ολοκληρωμένων λύσεων στην Ελλάδα – θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους ανθρώπους μας, τα προϊόντα και τη συνολική εξέλιξη και επέκταση της εταιρείας στην Ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά.»

Η εταιρεία συμβούλων Sigma Catalyst Partners ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Intelli Solutions στον σχεδιασμό και υλοποίηση της συναλλαγής και οι εταιρείες Grant Thorton και KG Law Firm ως Οικονομικός και Νομικός σύμβουλος αντίστοιχα της Uni Systems.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ