Skip to main content

Κέντρο Τύπου

Στη Uni Systems η Παροχή Ψηφιακών Υπηρεσιών Εικονικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (VDI) για το Ελληνικό Κτηματολόγιο

Ασφαλείς υπηρεσίες απομακρυσμένης πρόσβασης από οπουδήποτε για τους χρήστες των Κτηματολογικών Γραφείων ή Υποκαταστημάτων του Ελληνικού Κτηματολογίου εντός των επόμενων 4 ετών.

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2023 – Η Uni Systems ανέλαβε το έργο παροχής Ψηφιακών Υπηρεσιών Εικονικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Virtual Desktop Interface -VDI) για το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ένα έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει τόσο τις υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη, όσο και τη συνολική εμπειρία των χρηστών του φορέα.

Εκτός από την εγκατάσταση του εξοπλισμού και του σχετικού λογισμικού της Citrix, το έργο καλύπτει υπηρεσίες υποστήριξης, συντήρησης και εκπαίδευσης των εργαζομένων του Ελληνικού Κτηματολογίου, αλλά και υπηρεσίες διαχείρισης (Managed Services) που θα ενισχύσουν την αποδοτικότητα, την αμεσότητα και τη συνολική ευελιξία του φορέα. Η υλοποίηση επίσης περιλαμβάνει την υλοποίηση κύριου και εφεδρικού συστήματος VDI στα αντίστοιχα Data Center, ώστε να διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών και η ασφάλεια των δεδομένων.

Οι υπηρεσίες θα αφορούν αρχικά τις ανάγκες 1.000 χρηστών ενώ υπάρχει πρόβλεψη για άσκηση δικαιώματος προαίρεσης του φορέα ώστε να επεκταθεί η υπηρεσία όταν κριθεί αναγκαίο με σκοπό να καλυφθούν σε βάθος χρόνου οι ανάγκες έως και 1.500 χρηστών.

Το έργο θα υλοποιηθεί εντός 8 μηνών και οι υπηρεσίες διαχείρισης θα προσφέρονται για 48 μήνες με τη συνολική αξία της σύμβασης να ανέρχεται σε €3.4 εκατομμύρια.

Η εκτεταμένη εμπειρία της Uni Systems αντικατοπτρίζεται σε αντίστοιχα έργα της στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που εξυπηρετούν περισσότερους από 200 πελάτες και συνολικά άνω των 60.000 χρηστών. Η Citrix είναι στρατηγικός συνεργάτης της Uni Systems και κατέχει ηγετική θέση στην κατάταξη των διεθνών οίκων αναλυτών σε ό,τι αφορά τις λύσεις Virtual Client Computing (VCC).

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ